Klein vaarbewijs 1 of 2 halen?

Koop hier de lesmaterialen voor 2019!

U hebt een Klein Vaarbewijs nodig wanneer u vaart met:

- een schip met een lengte van 15 tot 25 meter dat u niet bedrijfsmatig gebruikt.
- een schip voor bedrijfsmatig vervoer met een lengte tussen de 15 en 20 meter.
- een sleepboot of duwboot die u gebruikt om een schip met een lengte van maximaal 20 meter te slepen, langszij mee te voeren of te duwen.
- een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot met een lengte van minder dan 15 meter die sneller kan dan 20 kilometer per uur (km/u).

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die betrekking hebben op het vaargebied waarop op de binnenwateren gevaren mag worden:

Klein Vaarbewijs I: Rivieren, kanalen en meren
Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van: de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Er mag wel gevaren worden op de Gouwzee. Het Klein Vaarbewijs I geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland waters.

Klein Vaarbewijs II: alle binnenwateren
Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Het Klein Vaarbewijs II geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland and coastal waters.

Examen doen?
Het examen voor het Klein Vaarbewijs wordt afgenomen door VAMEX en kan op verschillende locaties: Alkmaar, Den Bosch, Utrecht, Zoetermeer, Zwolle . U kunt zich inschrijven via de website van Vamex. Klik hier

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina